Cili është ndryshimi midis grupeve antifeministe?


përgjigje 1:

Dallimet janë ndoshta aq të gjera sa edhe ndryshimet midis njerëzve të ndryshëm që kundërshtojnë feminizmin për arsye të ndryshme. Unë jam quajtur anti-feminist dhe nuk e kundërshtoj etiketimin edhe pse nuk e përqafoj atë, sepse disa nga anti-feministët thjesht rrudhin zvarrë idiotë që marrin frymë, mbrojtës të interesave të korporatave që fshihen pas retorikës me zë të lirë, skllavërimin e fashistëve të mbushur me urrejtje, zellistët fetarë dhe lloje të ndryshme të tjera me të cilat kurrë nuk do të dëshiroja të shoqërohesha.

Por retorika feministe shpesh shkon shumë larg, legjislacioni i propozuar dhe i mbrojtur nga feministet ka qenë problematik dhe feministët kanë punuar në mënyrë aktive për të sabotuar shqyrtimin e çështjeve me të cilat përballen burrat (jo se djemtë nuk bëjnë një punë të mirë të dënuar duke sabotuar veten dhe njëri-tjetrin në shumë prej ato çështje!). Në të vërtetë ka shumë urrejtje në lëvizjen feministe, megjithëse ka shumë më shumë besnikëri të padiskutueshme që refuzon të dënojë ose edhe të njohë urrejtjen.

Kjo nuk e ndryshon faktin se shumë për të cilat feministët kanë luftuar ishin të mira dhe të drejta dhe duhet të mbrohen. As nuk e ndryshon nevojën e vazhdueshme për feminizëm (ose diçka të ngjashme me të) në adresimin e rrethanave të grave në botën në zhvillim.

Redakto

Për ndjekjen tuaj, varet nga grupi antifeminist për cilat çështje janë ato. Ata mund të kenë ndonjë numër platformash më të gjera, fetare, ekonomike, politike, personale. Por në masën që ato përcaktohen si "antifeministe" dhe të bashkuara nën atë rubrikë, atëherë kundërshtimi ndaj feminizmit do të ishte tipari i tyre përcaktues.përgjigje 2:

Dikush në MRA mund të vlerësojë ose jo feminizëm. Dikush që është antifeminist gjithmonë e kundërshton feminizmin. Ky është ndryshimi kryesor midis grupit. A + B = C VS AB + DE = X Ku X mund të barazohet me C por ka shumë përgjigje të tjera.përgjigje 3:

Pyetja bën një punë të mirë për të përshkruar ndryshimet kryesore midis grupeve kryesore anti-feministe - të paktën në Amerikë.

Sidoqoftë, ne duhet të përmendim edhe grupet e tjera pro-burrave dhe pro-babait që janë shumë të frikësuar për të qenë hapur antifeministe dhe / ose mendojnë se është një taktikë më e mirë për të shmangur ballafaqimin e feministëve ballë për ballë. Ata nuk i quajnë kot disa Feministe Feministe!

Nga rruga, ata nuk i quajnë ata nazistë - ata i quajnë ata Feminazis.përgjigje 4:

Ashtu si me të gjitha lëvizjet politike, ka pikëpamje rrënjësisht të ndryshme filozofike që mund të jenë kontradiktore. Këto duhet të shkojnë mirë nëse kjo lëvizje do të marrë peshë në shoqëri.

Për shumë vite unë kam qenë anëtar i Familjeve kanë nevojë për baballarë, dhe gjithashtu kam qenë aktiv me Rrjetin Kundër Agjencisë për Mbështetjen e Fëmijëve, i ofenduar nga termi zyrtar shpifës "babai i munguar", dhe duke besuar se ata (tatimpaguesi me të drejtë vote) që sollën subjektive Divorci "pa faj", duke ndëshkuar baballarë të pafajshëm, duhet të paguajë për pasojat e këtij ligji.

Mjaft burra mendojnë se këtu ekziston një padrejtësi serioze, që zakonisht mbartet nga përvoja personale. Unë patjetër që hyj në këtë kategori, pasi jam divorcuar dhe jam mbyllur nga fëmijët e mi, dhe gjithashtu jam përjashtuar nga puna për të qenë mjaftueshëm femër.

Feministët i konsiderojnë këto viktima si zbardhuese dhe trullosëse patetike, dhe si të gjitha viktimat, janë personalisht përgjegjëse për gjendjen e tyre të vështirë. Ato do të përfshinin gra pasive viktima (p.sh. amvise), të cilat duhet të marrin kontrollin mbi abuzimet e tyre që duhet të durojnë nga burrat.

Mjerisht, shumë viktima nuk mund dhe nuk duhet të fajësohen për veprimet e autorëve të krimit.

Pyetësi është nga SH.B.A. dhe prandaj tregon të djathtën vs të majtës, tradicionale vs bashkëkohore dhe ungjillore vs sekulare si përcaktimin e ndryshimit midis Feministit dhe Antifeministit. Meqenëse jam i krahut të majtë, radikal bashkëkohor dhe prapëseprapë një katolik Romak praktikant i pagëzuar dhe i marrë në moshën e mesme, unë jam shumë mirë e pamundur të kategorizohem në këtë mënyrë.

Unë shoh dy krahët kryesorë të lëvizjes antifeministe që të jenë supremacistët e burrave në njërën anë, dhe barazuesit në anën tjetër. Ndërsa të dy pretendojnë se po luftojnë për drejtësi për burrat dhe mund të shihen sipërfaqësisht nga kundërshtarët e tyre se kanë qëllime identike, parimet e tyre udhëzuese janë pothuajse të kundërta.

Unë e kundërshtoj Feminizmin, si barazitar. Unë besoj se burrat dhe gratë janë plotësisht të barabartë me njëri-tjetrin në status, por rolet e tyre të ndryshme diktohen nga biologjia, si dhe nevoja familjare, dhe idealisht janë plotësuese, sesa identike dhe konkurruese.

Feminizmi për mua e zvetënon këtë duke i detyruar gratë të jenë identike me burrat, dhe duke siguruar epërsinë e grave duke përjashtuar shoqërisht burrat nga puna dhe jeta familjare. Ky për mua është një abuzim i të drejtave të njeriut, dhe për mua është i neveritshëm.përgjigje 5:

Epo, unë do të marr të njëjtin shpjegim që feministet kishin përdorur këtu P &RGJITHSHME & PVERRGJITHSHME & PVERRGJITHSEJ, unë thjesht ndërroj gjininë:

"Ka shumë Grupe Maskuliste, ato kanë interes" të ndryshëm ". Ju nuk mund të akuzoni të gjithë Lëvizjet Maskuliste me Veprimin e disa Grupeve Radikale ose Raciste."

"Maskulizmi është për Barazinë e Burrave. Se edhe Burrat janë njerëz. Sa e vështirë është ta kuptosh këtë?"

Karriera juaj si feministe Profesionale po përfundon së shpejti. Një klikim në Google do të zbulonte 100 000 000 Uebfaqe të Burrave. Feministët nuk mund ta fshehin më të vërtetën. Unë sugjeroj që të hiqni dorë para se të jetë tepër vonë. A nuk e dini kur bie ndonjë regjim shtypës, A DO TOU KENI veprime hakmarrëse? Nazi, Komunistët, Kolonializmi, Aristokratët Francezë, etj ...përgjigje 6:

Duke vizituar këto site ... nuk do të gënjej. Këta njerëz tingëllojnë arra.

Seriozisht Grupet në tërësi janë budallaqe! Pse nuk mund t'i lëmë ndonjëherë mënjanë mosmarrëveshjet tona dhe të bashkohemi ... përkundrazi, kemi të gjitha këto parti politike, fe, krenari etnike, organizata, komitete speciale të vonuara, etj.

Në fund të fundit, ne të gjithë jemi qenie njerëzore që thjesht dëshirojmë të hamë, të pimë, të jetojmë dhe të kërkojmë një qëllim në jetën tonë. Ne nuk jemi ndryshe. Por grupet budallaqe vazhdojnë të na ndajnë duke na çuar në mut të vetëm.përgjigje 7:

Qëndrimi anti-feminist ndryshon nga personi ose grupi. Justshtë tamam si ateizëm. Ju nuk mund t'i gruponi ato.përgjigje 8:

Unë mund të shoh që anti-feminizmi është një pikëpamje krejtësisht e vlefshme dhe kam parë njerëz që pajtohen me atë ideal që unë i respektoj këtu.

Disa janë thjesht anti feministe sepse besojnë se kjo i vë burrat në një dritë negative dhe përfiton vetëm nga një gjini. Unë mendoj se nëse besoni se keni një pikë.

Fatkeqësisht, shumica e grupeve që kam parë janë vetëm një justifikim për të urrejtur gratë.

Unë mendoj se nëse je një anti-feminist dhe një aktivist i duhur për burrat, ti je një hipokrit i madh. Unë kurrë nuk mund të marr seriozisht asgjë nga ato që thonë.përgjigje 9:

Siç e kuptoj - duke qenë se tetëdhjetë e pesë përqind e tyre e hedhin poshtë etiketën - grupi më i madh antifeminist janë gratë.përgjigje 10:

Nuk ka asnjë ndryshim.

Antifeministët janë të gjithë njëlloj - ne të gjithë mendojmë se mënyra se si Feministët na trajtojnë është po aq e keqe sa edhe se si ata i portretizojnë burrat që trajtojnë gratë.

Ne të gjithë duam që Feministët të shfuqizojnë përpara se ato të bëhen fuqia përfundimtare.

Pavarësisht nga emri i orginizimit, pavarësisht nga idealet e tyre, pavarësisht se si e bëjnë, me kë e bëjnë ose çfarë bëjnë, për sa kohë që janë kundër Feminizmit, ne i lajmërojmë me krahëhapur. Edhe gjërat në shkallë të vogël bëjnë një ndryshim të madh.

Megjithëse Feminizmi ka disa degë të ndryshme.

1) Të gjithë burrat janë përdhunues

2) të gjithë njerëzit janë të këqij

3) të gjithë burrat janë pedofilë

4) të gjithë burrat abuzojnë me gratë e tyre

5) të gjithë burrat i urrejnë fëmijët

etj ..