Farë është një personalitet gërryes?


përgjigje 1:

Një personalitet gërryes është ai që dhemb, shqetëson, irriton dhe kritikon këdo dhe ndonjë gjë, pa ndonjë pendim të dukshëm. Ato janë të dy llojeve: njëri që nuk ka vetëdije dhe nuk i di se janë abrazivë, dhe tjetri që e di plotësisht mirë se janë abrazivë dhe krenohen me të.

Unë kisha një anëtar të familjes që ishte një dhimbje për të qenë me të, i cili nuk do të thoshte asgjë pozitive për askënd, dhe i cili mori veten për të qenë gjykues dhe kritik për botën. Dukej që ajo ishte personi i vetëm në të gjithë botën që i bëri gjërat saktë. Një herë ne ftuam disa njerëz për darkë, dhe një nga të ftuarit tha që ajo do të përmbahej nga ngrënia pasi ishte nën një lloj betimi për abstenim. Mendova se ishte e pasjellshme për të ta bënte atë. Por i afërmi im abraziv e interpretoi si fajin tim. Cili ishte faji im? Nuk i kisha folur bukur asaj kur të hynte. Nëse nuk e dija më mirë, do ta besoja dhe do ta fajësoja veten time tërë ditën.

Njerëzit gërryes nuk e dinë se çfarë është të menduarit pozitiv, çfarë është kritika konstruktive, çfarë është të kesh argëtim të pafajshëm, dhe, ata nuk kanë një sens humori.

Njerëzit gërryes që nuk e dinë se janë abrazivë, do të pyesin veten gjatë gjithë jetës së tyre pse nuk kanë miq të mirë, pse nuk mund të argëtohen në jetën e tyre dhe pse njerëzit përpiqen të qëndrojnë larg tyre. Ata nuk do ta kuptojnë se kanë faj. dhe kjo është arsyeja më shumë që ata të mendojnë se bota është e keqe, dhe të kritikojnë më shumë botën.

Njerëzit gërryes që e dinë se janë abrazivë dhe se kanë të drejtë të jenë të tillë, dhe në fakt janë krenarë që janë të tillë, do të kërkojnë të gjithë negativitetin përreth tyre dhe t'i nxjerrin në pah si arsye për ta të jenë ato që janë. Ata do të jetojnë deri në ditën e tyre të fundit në tokë, duke qenë kritik, lëndues, gjykues dhe irritues. Ata do ta konsiderojnë veten si shenjtorë ose martirë, të cilëve u është dashur të kalojnë jetën e tyre duke korrigjuar një botë që po shkon keq, dhe u është dashur të kalojnë tërë jetën e tyre pa u argëtuar. Ata do të shkonin në varrin e tyre shumë të vetë-kënaqur dhe madje mund të ishin të sigurt për një vend shumë të lartësuar në parajsë!përgjigje 2:

Një personalitet gërryes shpesh përdoret për të përshkruar një person tjetër për shkak të fërkimit të shkaktuar nga tiparet e karakterit gjatë ndërveprimeve.

Një person mund të përdorë "gërryes" një tjetër mund të përdorë "të fortë".

Kjo fjalë dhe fjalët e tjera përshkruese i kalojnë gjykimit të një personi të tjerëve nga mënyra se si ato shprehen shpesh herë duke mos u dhënë një shans të tjerëve që të formojnë mendimet e tyre (rekrutimi i të tjerëve për të ndarë mendimin). Kjo është mënyra se si njerëzit mund të veçohen.

Duke u kujdesur të tregohet se është abraziv duket se është një "kokë lart", por mund të jetë një formë agresive pasive e hakmarrjes ose mosmirënjohjes personale duke i vendosur të tjerët kundër këtij personi.

Një "kokë lart" e paanshme mund të jetë më shumë si ai që mund të hasë herë pas here gërryes.

Fjalë të ngjashme, por shprehje të ndryshme, e para i jep një personi në tërësi, ndërsa e dyta ndan mendimin e tij për personin, por përqendrimi është sjellë në ndërveprime

Kur reputacioni e zhvillon personin, ndonjëherë bën që ky person të vendoset në një tip të hedhur (edhe nëse nuk është i pajustifikuar) sepse ata të ashtuquajtur "paralajmëruar" përgatiten mendërisht të jenë mbrojtës ose fyes para se të përfshihen ndonjëherë me atë person.

Ata "duke kërcyer në kamionçinë e bandës" nxisin një konfirmim nga vetë ndërveprimet e tyre duke kërkuar arsye, në mënyrë që ata të kenë arsye për të shkëmbyer mendime që i përfshijnë ato në një grup dhe më pak të ngjarë që ai të veçohet.përgjigje 3:

Një personalitet gërryes është ai që ndjek shumicën e gjërave të mëposhtme:

1. Kalimi i këshillave pa u kërkuar.

2. Supozimi i shumë gjërave në lidhje me një person para se të flasë me të / saj.

3. Të jesh i pandjeshëm ndaj ndjenjave të të tjerëve.

4. Kritika ndaj të tjerëve në mënyrë të padrejtë, duke e ditur plotësisht se një kritikë e tillë është e pajustifikuar.

5. Ka gjykim për të gjithë dhe ngurtësi ndërvepruese.

6. Supozimi i ekspertizës së rreme për çdo çështje që gjendet atje.përgjigje 4:

Termi personalitet "gërryes" nuk është një term teknik ndryshe nga termi "personalitet narcissistic". Ky është një term i laikëve që përdoret për të përshkruar njerëzit që mund të jenë me zë të lartë, të menduar, të durueshëm dhe të pandjeshëm. Ata mund të jenë brutalisht të sinqertë dhe të mosrespektojnë rregulla të pashprehura të ligjërimit shoqëror.

Theështja është, në ato që thonë ata, dhe në ato që bëjnë ata arrijnë të ofendojnë. Duket sikur ata kënaqen të ofendojnë ndjeshmërinë e njerëzve dhe të mos dalin përpara për të lënduar njerëzit me fjalët e tyre.

Ata mund ta bëjnë këtë për të ofruar vëmendje ose për t'u ndier superior. Sidoqoftë, disa nuk e dinë as që po ofendojnë të tjerët pasi mund të kenë vështirësi në leximin e shprehjeve të fytyrës së njerëzve ose nuk dinë të deshifrojnë fjalimet e vogla.

Sipas përkufizimit, fjala "gërryes" do të thotë të kesh aftësinë për të dëmtuar ose plagosur duke fërkuar, bluarur ose copëzuar; do të thotë gjithashtu të kesh karakteristika të pasakta, të cilat më pas shkaktojnë acarim, pakënaqësi dhe bezdi.

Dëshironi që unë të përdor termin në një fjali? Këtu shkon: Nëse do të isha amerikan, do të mendoja dy herë para se të votoja Donald Trump - diplomacia është puna kryesore e një Presidenti dhe personaliteti i tij gërryes e bën atë të përshtatshëm për pozicionin.përgjigje 5:

Farë është një personalitet gërryes?

Letra e rërës është gërryese. Thingdo gjë që prek, ajo lë sipërfaqen të ndryshuar, përgjithmonë.

Ngjashëm me një personalitet gërryes. Një person gërryes nuk do të ndryshojë pjesën tuaj të jashtme, por do t'ju lërë me mendime të pakëndshme në kokën tuaj, një shije biliare në gojën tuaj dhe një dëshirë që të mos takoni përsëri.

Njerëzit gërryes nuk kanë filtër për fjalët që thonë, nuk u intereson nëse i lëndojnë të tjerët për sa kohë që ata vetë mbeten në rregull, ata kanë:

  • asnje klase
  • pa sjellje
  • nuk ka ndjeshmëri
  • pa respekt

Por ata kanë:

  • arrogancë
  • qëndrim i drejtë
  • thashetheme
  • perspektivë më e qartë se sa ti e vetvetes


përgjigje 6:

Fjala gërryes do të thotë i përafërt. Si letër zmerile ose pastruese që frenon papastërtinë, sipërfaqja e një rruge për të krijuar fërkime që gomat të qëndrojnë pa u rrëshqitur. Shiu zvogëlon gërryerjen duke krijuar sipërfaqen e lagësht të lëmuar në majë. Sipërfaqet e vrazhda ju irritojnë dhe shkaktojnë gërryerje, -funksione dhe copëza në lëkurë.

Pra, kur dikush quhet gërryes, do të thotë që ata ju irritojnë. Shtë e vështirë të komunikosh me dikë që po irriton dhe do të të bëjë të ndihesh pakëndshëm. Similarshtë e ngjashme me luftuese. Do të thotë që do të keni një kohë të ashpër.

CKpërgjigje 7:

Shumica e njerëzve mund të kenë një personalitet gërryes, dikur ose në një tjetër. Kryesisht nëse dikush ju trajton keq dhe ju reagoni negativisht ndaj saj. Ata janë si letër rërë. I përafërt dhe i bezdisshëm.

Por për ta përshkruar atë më me efikasitet, është dikush që fërkon njerëzit në mënyrë të gabuar. Kush i bën njerëzit të mos duan të jenë rreth jush, sepse ju merrni nerva. Një person arrogant do të ishte i neveritshëm për mua. Ose dikush që mendon se di gjithçka. Ose mendon se më njohin, kur nuk e bëjnë.

Unë mendoj se interpretimi i të gjithëve për të qenë një abraziv është i ndryshëm. Secili ka nivele të ndryshme të asaj që është abrazive për ta.