Cilat janë ndryshimet / ngjashmëritë midis oksikodonit dhe hidrokodonit?


përgjigje 1:

Unë kam bërë një operacion fusion spinal përsëri në dhjetor, por para kësaj kam provuar gjithçka për të shmangur operacionin, duke përfshirë terapi fizike, injeksione dhe trajtime kiropraktike. Për të menaxhuar dhimbjen kam marrë percocet (oksikodon) 5/325 dhe më pas gradualisht është dashur të rritet në 10/325 para se të vendosnim që operacioni ishte i nevojshëm. Vazhdova të merrja percocet 10/325 3-4 herë në ditë derisa arrita në pikën që po hiqte vetëm dhimbjen. Tani jam duke provuar Vicodin ES (7mg. Hidrokodon me 750 mg. Tylenol) por më duhet të marr 2 për t'u çliruar nga dhimbja. Unë sinqerisht mendoj se ata punojnë për të njëjtën gjë ... por ndonjëherë një ndryshim në formulim mund të ndihmojë me të vërtetë veçanërisht nëse trupi juaj është mësuar me një (në teori). Për mua, do të duhet të them që percocet funksionon më mirë.

Tani, më duhet të ju tregoj se kam pak një rrethanë lehtësuese sepse sapo zbulova se pajisja ime u prish dhe bashkimi ndoshta dështoi, kështu që shpjegon pse jam akoma në një dhimbje të tillë, por unë doja thjesht t'ju jap mendimet e mia mbi ndryshimin midis dy meds.

Gjithashtu për komentin në lidhje me marrjen e varësisë ... Unë shqetësohesha për këtë për një kohë të gjatë, por nëse përdoren si duhet dhe nuk merren shumë shpesh mendoj se ato mund të jenë një pjesë shumë e rëndësishme e shërimit dhe trajtimit. Ata më lejuan të përparoja përmes terapisë fizike dhe të merrem psikologjikisht me dhimbje të vazhdueshme dhe dobësuese (ato ende janë). Nëse nuk do ta kisha kontrolluar fare dhimbjen time, me siguri do të kisha rënë në një depresion të thellë dhe thjesht të kisha hequr dorë. Kështu që ata, narkotikët, kanë vendin e tyre, thjesht mos i abuzoni! Unë sinqerisht jam më i shqetësuar për marrjen e shumë acetominefan në këtë pikë. Mëlçia ime e dobët ....

Gjithashtu, mos e nënvlerësoni sa kohë do të duhet për të rimarrë veten nga operacioni. Tani, ju keni të rinj në anën tuaj (unë jam 48 - ende konsiderohet i ri) por është një punë shumë e madhe nëse ata bëjnë një bashkim. Nëse jeni me fat sa të keni larminë lapriskopike - unë kisha një mik që e kishte bërë atë dhe kishte pasur sukses të madh dhe ishte përsëri në punë për rreth 4 javë dhe ishte shumë e lumtur që ajo bëri operacionin ...

Me se miri fat! Unë me siguri mund të simpatizoj.përgjigje 2:

Nuk munda të gjej informacione në lidhje me Oksikodonin, por e di që është një lëndë narkotike, receta është e kërkuar (shitja në rrugë dënohet me ligj), dhe është e fortë.

Ja se çfarë gjeta në Hydrocodone. Ekzistojnë tre lloje:

Hydrocodone w / Acetaminophen aka Vicodin- "Vicodin kombinon një analgjezik narkotik (qetësues të dhimbjeve) dhe qetësues të kollës me një analgjezik jo-narkotik për lehtësimin e dhimbjes mesatare deri mesatarisht të fortë.

Hydrocodone w / Ibuprophen aka Vicoprofen-

Vicoprofen është një kushërirë kimike e qetësuesit të mirënjohur Vicodin. Të dy produktet përmbajnë ilaçet me recetë të dhimbjes hidrokodon. Sidoqoftë, ndërsa Vicodin gjithashtu përfshin acetaminophen (përbërësi aktiv në Tylenol), Vicoprofen e zëvendëson atë me ibuprofen (përbërësi aktiv në Advil).

Vikoprofeni lehtëson dhimbjen akute. Në përgjithësi përshkruhet për më pak se 10 ditë dhe nuk mund të përdoret në trajtimin afatgjatë të artrozës ose artritit reumatoid. *

Suspensioni Hydrocodone Chlorphaniramine aka Tussionex- Tussionex- Extended-Release Suspension është një kombinim shtypës i kollës / antihistaminës që përdoret për të lehtësuar kollën dhe simptomat e sipërme të frymëmarrjes të ftohjeve dhe alergjive. Hidrokodoni, një narkotik i butë i ngjashëm me kodeinë, besohet se funksionon drejtpërdrejt në qendrën e kollës. Chlorpheniramine, një antihistamine, zvogëlon kruajtjen dhe ënjtjen dhe thar sekrecionet nga sytë, hunda dhe fyti. "

* Unë normalisht nuk jam dakord me një referencë të tillë të njohur siç është marrë nga kjo, por aktualisht, pasi kam bërë një implant stimulues të palcës kurrizore, marr Hydrocodone-Ibuprofen për dhimbje të përgjithshme (çfarë stimuluesi nuk mund dhe fitoi mbulesa t). KAM arterozë në 3-5 rruazat e mia dhe e rekomandoj shumë këtë ilaç me recetë. FYI: Vetëm për të dhënë një pikë të fundit, unë kam marrë Hydrocodone-Ibuprofen që prej 1-2-07. Me përjashtim të detyrimit të gjysmës së tij dhe marrjes së tij me ushqim për shkak të ndjeshmërisë së stomakut, që nga ky shkrim, nuk kam pasur probleme. Kjo disi shpërndan rekomandimin 10 ditor nga libri. Nëse një dokument e përshkruan këtë, ndiqni rregullat e tyre. Po ndaj vetëm historinë time.përgjigje 3:

Më vjen keq që i keni këto probleme në një moshë kaq të re. Unë gjithmonë kam pasur një shpinë të keqe, madje edhe në të 20-at, dhe kam bërë dy operacione në shpinë në të 40-at, dhe jam një pacient me dhimbje kronike. Kjo do të thotë se lëndova mjaftueshëm 24/7/365 për të garantuar ilaçe ditore për të bërë thjesht gjëra të thjeshta normale. Për tre vjet kam marrë 10 mg hidrokodon dhe 800 mg. Skelaxin tri herë në ditë në një orar. Për përparim / dhimbje më të keqe, unë i marr ato deri në 5 herë në ditë. Çdo shpesh, kryesisht nga kureshtja për varësinë, shkoj jashtë ilaçeve plotësisht për të paktën një javë. Unë i them mjekut tim sa herë që e bëj këtë. Problemi i vetëm që kam është se unë SHKUAR. SHUMË. Mjeku im thotë se nuk jam i varur, sepse kërkoj medikamente për të jetuar një jetë normale. INshtë DHIMBJA që më pengon nga kjo, kështu që medikamentet janë të nevojshme.

Disa njerëz "luajnë" me medikamente dhimbjeje për argëtim dhe ata e marrin veten në telashe nëse e mbajnë këtë. Gjithashtu disa njerëz kanë një personalitet të varur dhe narkotikët nuk janë një zgjedhje e mirë për këta njerëz.

Varet nga situata juaj. Tani për tani, unë ju sugjeroj që të mbani një mbajtëse mbrapa sa herë që punoni. Gjeni një kiropraktor të mirë. Bëni masazhe. Zhytuni në një banjë me kripëra epsom. Këto kanë magnez dhe ndihmojnë në muskujt e lënduar. Konsideroni që ndërsa plakeni shpina juaj ndoshta do të përkeqësohet dhe ju mund të duhet të ndryshoni linjën tuaj të punës. Unë isha një roje e kopshtit zoologjik dhe një rehabilitim i kafshëve të egra. menaxheri i objektit para operacionit të shpinës. Eshtë e panevojshme të thuhet, unë nuk mund të bëj më punën fizike që kërkojnë këto profesione. M'u deshën vite për të kapërcyer zemërimin dhe depresionin, pasi nuk isha në gjendje të bëja atë që isha aq mirë. Kini kujdes për depresionin. Isshtë shumë më e dhimbshme, IMO, sesa shpina ime në një ditë vërtet të keqe.

Fat i mirë, dhe vish një mbajtëse !!!përgjigje 4:

Oksikodoni (i njohur gjithashtu si Oxycontin dhe përbërës i Percocet dhe Percodan kur kombinohen me acetaminofen-tylenol ose aspirinë) është një qetësues i dhimbjes narkotike shumë më i fortë (analgjezik). Icshtë shumë më e varur nga hidrokodoni (i njohur si Vicodin, Lortab, Hycotuss, Hycodan). Nuk ka kodeinë në asnjërën nga këto, megjithatë kodeina, oksikodoni dhe hidrokodoni, si dhe të tjerat janë produkte gjysmë sintetike të opiumit.përgjigje 5:

Oksikodoni dhe Hidrokodoni janë të dy vrasës të dhimbjeve narkotike. Nëse qëndroni në to, do të bëheni të varur dhe do të duhet të vazhdoni të rrisni dozën tuaj. Kjo nuk është një mënyrë e mirë për të shkuar shumë gjatë. Unë nuk kam pasur llojin tuaj të problemeve me shpinën, kështu që nuk ka asgjë që mund të sugjeroj më tej përveçse të ndjek këshillat e mjekëve tuaj.përgjigje 6:

Ok për një vetëm sepse po i merrni NUK DO T thotë se do të bëheni të varur !!! Disa njerëz ku i marrin ato aty informacionet ???? Nëse nuk i keni përdorur kurrë për një periudhë të gjatë kohore, NUK P ANRGJIGJENI PYETJEN !!!!! Pra, në thelb jeni duke marrë 10 mg percocet (emri i markës). Kjo nuk është as shumë ... Infact Unë duhet të marr SHUM më shumë për të ndjerë lehtësimin dhe JO Unë nuk jam një varës !!!