Dallimi i mundshëm midis metaleve?


përgjigje 1:

1) metali më reaktiv zhvendos atë më pak reaktiv nga kripa e tij. kështu, metali X është më reaktivi, i ndjekur nga Z dhe Y. Pra, kur Y vendoset në tretësirë ​​X2 +, ai nuk mund ta zhvendosë X nga kripa e tij, kështu që tretësira mbetet si ngjyra e X2 +

2) Z është më reaktiv se X, kështu që ai do të reagojë më fuqishëm me acidin dhe natyrisht të tretet në tretësirën e HCl. :)