Në replikimin e ADN-së, cili është ndryshimi midis një Abetare dhe një Ori C (Origjina e Replikimit)?


përgjigje 1:

Ori C është vendi ku fillon replikimi. Isshtë në natyrë ADN. Abetarja është me natyrë ARN dhe është plotësuese e një pjese të vogël në Ori C.përgjigje 2:

Origjina e replikimit është vendi ku banon një sekuencë njohje që i thotë qelizës të fillojë replikimin. Piruni është brazda që krijohet kur Helicase zhvesh ADN-në dhe thyen lidhjet H ndërsa lëviz në drejtimin 5-3 së bashku me ADN polimerazën. Pra, ndërsa Helicase lëshohet dhe krijon pirunin, polimeraza shton dNTP në abetare dhe shtrin fijen udhëheqëse